tiistai 10. tammikuuta 2017

Kiinnostavia vieraita Siirtolaisten päivänä





Kansainvälisten vieraiden kotimaiden liput tervehtivät heitä lukion ala-aulassa.

Kansainvälinen siirtolaisten päivä oli 18.12., ja lukiossamme sitä vietettiin paria päivää aiemmin.  Koulumme Erasmus+-projekti järjesti aiheeseen liittyvän teemapäivän. Projektiryhmän laatimassa aamunavauksessa selviteltiin siirtolaisuuden käsitettä ja pohdittiin siirtolaisuuden merkitystä. Ryhmässä oli tehty myös maahanmuuttoaiheiset Kahoot-testit, joten opiskelijat pääsivät testaamaan tietojaan.

Tunneilla vieraili ulkomaisia Suomessa asuvia suomen kielen opiskelijoita yhdeksästä eri maasta:  Bangladeshista, Brasiliasta, Filippiineiltä, Intiasta, Iranista, Pakistanista, Ruandasta, Turkista ja Venäjältä. He kertoivat kokemuksiaan Suomesta ja suomen kielen opiskelusta. Kansalaisopistossa suomen intensiivikurssilla opiskelevien ryhmästä, jossa on muun muassa LUT:n jatko-opiskelijoita ja nuoria tutkijoita sekä yrittäjiä, oli hienoa tutustua suomalaiseen lukioon.

- Opiskelijat olivat vaikuttuneita teidän koulusta, opettajista ja lukiolaisista, ryhmän opettaja Tiina Pasanen kertoi vierailun jälkeen.

Iloiset, avoimet ja suomen kielestä kiinnostuneet vieraat tekivät vaikutuksen myös kimpisläisiin.
Kahvi, karjalanpiirakat ja joulutortut maistuivat, ja puhetta riitti - pääosin suomeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti