tiistai 30. toukokuuta 2023

Viron alkeet II -opintojakson matka Viroon

Opiskelijat National Geographic -kehyksen luona Võrussa.
Opiskelijat National Geographic -kehyksen luona Võrussa.

Viron alkeita opiskelleet opiskelijat suuntasivat Kaakkois-Viroon helatorstaina 18. toukokuuta. Matkakohteena olivat sekä Võru että Tartto. Tässä opiskelijoiden ajatuksia reissusta:

"Võrussa kaupunki oli eläväisen tuntuinen ja kaunis. Lukio oli todella siisti, ihmiset siellä erittäin mukavia ja oppilaiden kanssa oli hauska olla. Koko reissussa hyvää oli myös se, ettei päivien aikataulu ollut tiukka, vaan oli aina aikaa olla ja kierrellä omatoimisesti."

"Tartossa oppaan kanssa kaupungin kiertäminen ja sen tarinan kuuleminen oli kiinnostavaa. Myös Tarton Ahhaa-keskuksessa käyminen oli hauskaa, ja siellä oli paljon tekemistä."

"Oli niin kiva reissu! Tykkäsin ehdottomasti eniten Võrun lukiossa vierailusta. Ihmiset koulussa olivat todella mukavia ja ottivat meidät lämpimästi vastaan. Tartossa oli kiva lyhyt kaupungin esittely ja Ahhaa-keskuksessa vierailu. Vapaa-ajalla oli kiva käydä pyörimässä kaupungilla. Mielestäni todella onnistunut reissu kaikin puolin!"

"Oli mukavaa, kun lukiovierailun aikana tutustui saman ikäisiin virolaisiin ja voi pitää yhteyttä heihin vieläkin somen välityksellä. Matka oli mukava ja oli paljon aikaa kivasti ostaa kaikenlaista kivaa ja muutenkin vain kierrellä kaupunkia. Ahhaa-keskus oli todella mieleenpainuva ja mahtava kokemus."

"Matka oli todella onnistunut ja menisin uudestaan! Virolaiset koulussa olivat todella mukavia, joten kurssilla opittuja asioita pääsi käyttämään hyvin heidän kanssaan. Matkan ohjelma oli tosi rento, ja opin kielen puhumisen lisäksi virolaisesta kulttuurista ja Virosta muiden oppilaiden ja kaupunkikierroksen kautta."

"Meidän Viron matka onnistui hyvin. Pidin erityisesti lukiossa vierailemisesta. Oli kivaa nähdä, miten erilaista koulunkäynti on, vaikka Viro onkin melko lähellä Suomea. Matkalla oli paljon tekemistä, kuten vierailu Ahhaa-keskuksessa. Myös vapaa-aikaa oli sopiva määrä. Menisin uudestaan!"

"Võru oli hyvin tunnelmallinen ja kaunis kaupunki, ja siellä oli mukava viettää aikaa. Lukiossa vierailu oli todella mielenkiintoinen. Koululaiset jäivät myös hyvin mieleen heidän vieraanvaraisuudestaan ja mukavuudestaan. Tarton historiasta oli mielenkiintoista kuulla, ja reissun majoitukset olivat tunnelmalliset."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti