lauantai 9. maaliskuuta 2019


Lappeenranta kukoistaa myös talvella

Emilia Pylkkänen

Lappeenranta, tuo kesälomailijan unelmakaupunki. Kesällä Lappeenranta on vilkas ja keskustan alue pursuaa erilaisia nähtävyyksiä, kokemuksia ja elämyksiä. Lappeenrantalaisena olen kuitenkin päässyt näkemään menoa ympäri vuoden ja voin sanoa talvisen Lappeenrannan olevan yhtä hyvä kokemus Lappeenrannasta kiinnostuneelle. Alla esittelen muutamia tärppejä Linnoituksen alueelta, jotka ovat mielestäni enemmän kuin vierailemisen arvoisia.

Lehmus Roastery

Tämä talvi on osoittautunut hyvin kylmäksi ja lumiseksi. Jos nokka meinaa kierroksella jäätyä ja pientä purtavaa ja juotavaa tekisi mieli, Lehmus Roastery on täydellinen paikka tauolle. Sisään astuessa kahvien taivaalliset aromat leijailevat tilassa ja erittäin tyylikäs, mutta viihtyisä, sisustus tuo ennemminkin mieleen suurkaupungin “coolin” kahvilan. 
Visa Tuovinen, yksi Lehmus Roasteryn ideoijista, toivottaa peremmälle levein hymyin.  Hän kertoo idean syntyneen joulukuussa 2015 ja brändin ottaneen tulta alleen jo seuraavana vuonna. Vastuullisesti tuotettu ja hyvin laadukas kahvi on kerännyt lyhyen olemassaolonsa aikana paljon mainetta ja esimerkiksi 2017 ja 2018 Lehmus on kruunattu Suomen parhaaksi paahtimoksi. Lehmuksen monipuolinen kahvilatarjonta sisältää monia erilaisia kahveja ja teitä, leivonnaisia ja virvokkeita. Kaikessa uhkuu käsin tekeminen ja intohimo laadukkuuteen. Jos jokin kahvi nappaa kielen mennessään, voi sitä ostaa pussillisen samoissa tiloissa toimivasta myymälästä. Tai jos kahvi ei kiinnosta, hyllyiltä löytyy myös monia muita kaupungissa toimivien pienyritysten tuotteita. Täky Galleria

Käsityöintoilijalle unelma, muillekin käymisen arvoinen paikka. Täky Galleria koostuu kaupasta ja näyttelyalueesta. Vuosittain paikassa järjestetään 12 näyttelyä, ja laajasta käsityöspektristä päätellen jokaiselle löytyy jotakin. Juuri nyt esillä oleva näyttely esittelee hurmaavia talvisia käyttöesineitä: tumppuja, korvalappuja ja isoja kynttilöitä.
Kaupassa jopa yli 70 käsityöläisen kädenjälki hurmaa ja kauniita käsitöitä tekisi mieli jäädä ihastelemaan pidemmäksikin aikaa. Myynnissä on paljon erilaisia esineitä, heijastimista koruihin ja himmeleistä karjalanpiirakkapusseihin. Jos laadukasta ja kestävää, sekä esteettisesti kaunista käsityötä hamuaa, on tämä oikea paikka sen hankkimiseen.Linnoitus

Linnoituksen läpi kulkevalta päätieltä käsin on nähtävissä paljon historiaa. Talvella paikka muuttuu taianomaiseksi ja tekemistä löytyy joka puolelta. Kehruuhuone on mahtava paikka lounastaa, laaja salaattipöytä ja maukkaat pääruoat vievät kielen mennessään eivätkä jätä ketään nälkäiseksi. Kehruuhuoneella pidetään myös paljon erilaista ohjelmaa, esimerkiksi konsertteja, näytelmiä ja puhetilaisuuksia. 
Kehruuhuone

Jos mahaa kuitenkin jäi vielä kurnimaan, Linnoituksen pääväylän varrella sijaitsee esimerkiksi Kahvila Majurska, jossa kahvit pääsee ottamaan vanhanaikaisissa ja kodikkaissa tunnelmissa. Myös samassa rakennuksessa sijaitsevat Tyyki ja Galleria Kääntöpoiju tarjoavat laadukasta valikoimaa käsitöistä.
Lappeenranta on siis myös talvisin kaunis ja aktiivinen paikka, jossa on monenlaista kiinnostavaa tarkasteltavaa kaikenikäisille. Joten jos Lappeenranta kiinnostaa, mitä turhia odottaa kesään, tänne vaan!


Kaikniekan kettu toivottaa tervetulleeksi kävelykadulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti