perjantai 22. joulukuuta 2017

Kimpisen lukio opintomatkalla Tukholmassa

Historiaa ja ruotsia matkaillen


Lähdimme Tukholmaan Historiaa ja ruotsia matkaillen -ryhmän kanssa. Olimme reissussa lokakuun puolessa välissä ja reissu kesti neljä päivää. Yövyimme siistissä hostellissa, jossa saimme joka päivä aamupalan. Muut ruuat kustansimme itse.


Reissussa jokaiselle päivälle oli suunniteltu jotakin ohjelmaa. Ensimmäisenä päivänä kävimme tutustumassa kuninkaallisessa balettikoulussa ja tapasimme siellä lappeenrantalaisen Laura Kaljusen. Kävimme Tukholmassa myös museoissa. Kiersimme yhdessä ryhmän kanssa Vasa-museon sekä uuden Viikinki-museon. Näiden lisäksi jokainen sai valita yhden museon, jossa käy vapaa-ajalla.  Opiskelijoiden valitsemia kohteita olivat muun muassa Medelhavsmuseet, Medeltidsmuseet ja Fotografiska.
Kävimme myös Suomen Tukholman suurlähetystössä sekä kauppakamarissa. Liikuimme Tukholmassa pääosin metrolla ja teimme ryhmissä metrosuunnistustehtäviä. Lisäksi kävimme vapaa-ajalla Vanhassa kaupungissa kuvaamassa omaa itse valitsemaamme katua. Vaikka tekemistä ja näkemistä oli paljon, jäi meille myös aikaa kierrellä kaupoissa ja käydä kahvilla. Reissun omakustannukset olivat suhteessa pienet. Kaikilla oli hauskaa ja jos kurssi järjestetään uudelleen ensi vuonna, voimme suositella sitä kaikille kiinnostuneille!


Kirjoittajat:
Iita Elimäki ja Lisa Marie Rusanen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti