keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Hong Kong 12.-19.11.2017 - Kiina-kurssi reissussa

The Peak

Big Buddha

Osa Kiina-kurssilaisista vieraili Hong Kongissa marraskuussa. Matka oli toteutettu yhdessä Hong Kongilaisen koulun kanssa, eikä kansainvälisyyttä viikosta puuttunut!
Vierailimme monessa kohteessa, esimerkiksi The Peakilla, josta oli mahtavat näkymät kaupunkiin. Big Buddha sijaitsi temppelialueella, ja antoi lisää tietoa buddhalaisuudesta.

Vierailimme myös usealla koululla ja yliopistossa. Oli mielenkiintoista nähdä heidän kouluttautumisjärjestelmäänsä, eroaahan se paljon verrattuna Suomeen. Hongkongilaiset opiskelijat olivat hämmentyneitä muun muassa hyvistä kielen opiskelumahdollisuuksista, vähän aikaa vievistä kotitehtävistä, ja vapaasta pukeutumisesta kouluun. Vuorostaan pitkät koulupäivät eikä juuri yhtään vapaa-aikaa, kolmesta kuuteen tuntiin vievät kotitehtävät ja jatkuva kilpaileminen muiden opiskelijoiden kanssa särähti useamman suomalaisen korvaan.

Iso, lämmin kiitos tästä reissusta menee ehdoitta isännille! He olivat nähneet niin paljon vaivaa vuoksemme, että pääsisimme näkemään parhaimmat nähtävyydet ja tapaamaan uusia ihmisiä koulujen tutustumisreissuilla.

Kiina-kurssi matkan kanssa tai ilman on ainutlaatuinen kokemus astua kansainväliseen maailmaan, verkostoitua erilaisten ihmisten kanssa, saada iänikuisia kavereita ja kokemuksia. Kurssi jatkaa toimintaansa Kimpisessä, ja sinne ovat kaikki tervetulleita! Seuraava tapaaminen on keskiviikkona 10.1. klo 14.20 luokassa 25! Lisätietoja Mari Tepposelta tai Taina Sipiläinen-Veikkaselta.


Jutun on kirjoittanut Emilia Pylkkänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti