perjantai 24. helmikuuta 2017

Erasmus-projektimatkalla Narvassa


Kirjoita jotain mukavaa kaverin selkälappuun.

− Parhaiten jäi mieleen kaikki yhdessäolo ja uusiin ihmisiin tutustuminen, sanoo Kristina Kade, joka Ville Ryösön ja Ville Toikan sekä opettajien Kati Järvenpää-Pekkasen ja Kaisu Lahikaisen kanssa oli Kimpisestä mukana Erasmus + -projektin Say NO to indifference matkalla Viron Narvassa.

− Ja tietysti viikon aikana tehty elokuva! hän jatkaa.


Kimpisen lukion tiimi - Ryösön Ville sai elokuvan parhaan esiintyjän palkinnon.

 Narvan vierailulla opiskelijat kokosivat kuvaamistaan videoista ja paikan päällä kuvatuista fiktiivisistä  kohtauksista elokuvan, jossa näkyy maahanmuuttajan arki, mutta myös tulevaisuuden toivo.

Historiaa ja nykyhetkeä

 Työskentelyn lisäksi tutustuttiin Narvan historiaan ja nykypäivään. Narvan jyhkeä Hermannin linna seisoo joen rannalla, ja sen vastapäätä Venäjän puolella on yhtä jyhkeä Iivananlinna. Narvan linnoituksen bastioneista on Victoria-bastioni kunnostettu museoksi, jonka yhteydessä on niin ikään kunnostettu osa bastioneja yhdistävää maanalaista käytävää. 

Narvan linna edessä, takana Venäjän puoleinen Iivananlinna. 

 Linnoituksen puolustuskäytävä
Narva collegen arkkitehtuuria
 Uutta Narvaa edustavat Vita Tiim -oppimiskeskus, jossa toimivien kerhojen lisäksi sekä nuoret että aikuiset voivat muun muassa opetella tekemään EU-projektihakemuksia, ja Tarton yliopiston Narvan college. Sinne myös suomalaiset voivat hakea opiskelemaan.

Narvan vanhankaupungin valtionkoulun opettajat ja opiskelijat olivat järjestäneet monta mukavaa tapahtumaa, kuten iloisen tutustumisillanvieton ja oman elokuvan komean näytöksen koulun juhlasalissa.

Kaksivuotinen Erasmus + -projekti Say NO to indifference on pian päätöksessään. Loppukeväästä partnerikoulujen edustajat Italiasta, Puolasta, Saksasta, Slovakiasta, Turkista ja Virosta tapaavat meidät vielä päätöskokouksessa Puolan Wroclavissa.

Miksi kannattaa lähteä?

Mikä merkitys tällaisille projektivierailuilla on opiskelijalle ja opettajalle?
− Opiskelija saa uusia kokemuksia ja pääsee tutustumaan muiden kulttuurien ihmisiin ja elämäntapoihin, sanoo Kristiina Kade.
− Opettajalle on kiinnostavaa tutustua muiden maiden opetuskäytänteisiin, ja eri puolilta tulevien kollegojen kanssa keskustelu merkitsee myös oman kielitaidon ylläpitämistä ja kohentamista, toteaa Kati Järvenpää-Pekkanen.

Viimeisenä yhteisenä päivänä meille tarjottiin projektikakkua.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti